פרסום בגוגל
מקומונט ירושלים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
מקומונט ירושלים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
ראשי » חדשות » הנס הירושלמי שלפני חג החנוכה

הנס הירושלמי שלפני חג החנוכה

עמי שרון 20 בדצמבר 2016

נחמן לביא, חובש בכיר במד”א, נקרא לטפל ברוכב אופנוע שנפגע קל ברגלו בתאונת דרכים ומצא עצמו מציל את חייה של תינוקת כבת שנה ו 3 חודשים שגרה בשכנות למקום התאונה.

(צילום: משה בלך תיעוד מבצעי מדא)

כשהחל נחמן לביא, חובש בכיר המתנדב במד”א את משמרת הערב, לא שיער בנפשו כי באותו יום יזדמן לו, לאחר שרשרת אירועים מקרית, להציל את חייה של תינוקת מירושלים.

במהלך משמרת הערב, התקבלה במגן דוד אדום קריאה לתאונת דרכים בשכונת הר חומה בירושלים. וכך מתאר חובש בכיר במד”א נחמן לביא את השתלשלות העניינים: “כשהגענו למקום התחלתי להעניק טיפול רפואי לרוכב אופנוע שנפצע קל ברגלו מפגיעת רכב, כשלפתע הגיע בריצה גבר מאחד הבתים מולם עמד האמבולנס ובידו תינוקת בת שנה ושלושה חודשים, כשהיא חסרת הכרה. התברר כי התינוקת, נויה הלל, ואמה רבקה, העבירו בביתן ערב שגרתי במהלכו נויה הקטנה החלה לסבול מחנק במהלך אכילת חתיכת גבינה צהובה. רבקה ניסתה לסייע לבתה, אך לא הצליחה וכשפנתה לשכניה לעזרה, הבחין אחד מהם מחלון ביתו באורות האדומים של האמבולנס שלנו, לקח את התינוקת בידיו ויצא בריצה לבקש סיוע. הרגעתי את האם וביצעתי את הפעולות הרפואיות הנדרשות במצבים שכאלו לצורך הוצאת הגוף הזר שחסם את דרכי האוויר של נויה הקטנה וסיכן את חייה. לאחר מספר שניות היא חזרה לנשום באופן עצמאי, הזעקתי למקום אמבולנס נוסף של מד”א שפינה את הפצוע מהתאונה ופינתי את התינוקת לבית החולים שם נבדקה ושוחררה לביתה לאחר מספר שעות. היה כאן נס גדול שהיינו במקום הנכון ובזמן הנכון”.

אמה של נויה, רבקה הלל אמרה: “אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם האמבולנס לא היה שם. תוך כמה שניות הם הצילו את המצב ואני רוצה להגיד תודה רבה מכל הלב, אני לא יודעת מה הייתי עושה אם נחמן לא היה עוזר לנו, זה היה ממש מזל, הוא היה ממש רגוע וגם הרגיע אותי, וזה מאוד חשוב ברגעים האלה להרגיש את התמיכה הזו”.

מנכ”ל מד”א, אלי בין: “הפעם בדרך נס חובשי מד”א היו במקום והחלו מיד בטיפול הרפואי שהציל את חייה של התינוקת. הרגעים הראשונים באירוע חירום הם קריטיים ואני קורא לכל ההורים במדינת ישראל להגיע וללמוד עזרה ראשונה בסיסית בתחנות מד”א ברחבי הארץ על מנת שידעו כיצד להתמודד בקרות אירוע מסכן חיים לילדיהם או לילדים בסביבתם. על מנת להזעיק את כוחות מד”א ולחסוך זמן יקר מומלץ מאוד שכל אחד יוריד את אפליקציית ‘מד”א שלי’ המאפשרת לחייג למוקד החירום 101 של מד”א בלחיצת כפתור”

חדשות העיר
« פוסט קודם
פוסט הבא »
‎מקומונט ירושלים‎
בתי חולים
מרפאות וקופות חולים
בתי מרקחת
ייעוץ הכוונה וסיוע
גני ילדים
בתי ספר יסודיים
מרכזים קהילתיים ומועדונים
חוגי המתנ"ס
קווי תחבורה ומוניות
חברת החשמל
בנקים
דואר
מקוואות
ספריות

קבוצת מקומונט

כל הזכויות שמורות לקבוצת מקומונט. אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
אופניים אור ירוק אצטדיון טדי ביטחון ופלילים בריאות ורפואה גן החיות התנכי הדסה המלצת jcity חדר בריחה חדשות הבידור חדשות הנוער חדשות הספורט חדשות העיר חדשות חינוך חדשות ילדים חדשות כלכלה חדשות פינת החי טיולים וטבע ילדים ירושלים כותל כיתה מד"א מוזיקה מוסיקה מחשבים מכביה משטרה נדל"ן ניר ברקת ניתוח ספורט ספרים עיר דוד עיריית ירושלים פארמדיק פיגוע פינוי בינוי צרכנות תאונות תאונות דרכים תזונה נכונה תלמידים תערוכות וסדנאות תרבות העיר
אתרי קבוצת מקומונט: | מקומונט גבעתיים | מקומונט ירושלים | מקומונט קריות והצפון | מקומונט באר שבע והדרום | מקומונט הגליל | מקומונט השרון | מקומונט רמלה לוד | | חדשות חיפה | חדשות תל אביב
גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס