פרסום בגוגל
מקומונט ירושלים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
מקומונט ירושלים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
ראשי » חדשות » השפה העברית תהיה הנושא המרכזי בשנת הלימודים הבאה

השפה העברית תהיה הנושא המרכזי בשנת הלימודים הבאה

יהודה גולן 1 בינואר 2010

כך הודיע שר החינוך גדעון סער בישיבה מיוחדת שקיימה ועדת החינוך בכנסת בנושא השפה העברית ולציון 150 שנים להולדת מחייה השפה העברית אליעזר בן יהודה: “במקום להילחם נגד שימוש במילים לועזיות יש לתגבר ולעודד את הידע והשימוש בשפה העברית” – כך אמר יו”ר ועדת החינוך, התרבות והספורט ח”כ זבולון אורלב בדיון לציון יום השפה העברית, לציון 151 שנים להולדתו של אליעזר בן יהודה.

היו”ר אורלב: “אחד מסימני הזהות החשובים לתרבות של עם היא השפה, במיוחד אצל העם היהודי העתיק ושפתו העתיקה – עברית,  שהיא אחד ממרכיבי חידוש הלאומיות בארץ ישראל. זאת, לצד הגלובליזציה המשתלטת. במקום לצמצם במילים הלועזיות, המאבק יעשה על ידי תגבור ועידוד השימוש והידע של השפה העברית. לצורך כך אני קורא למשרד החינוך לקבוע שלוש יחידות חובה בבחינת הבגרות בעברית במקום השתיים הקיימות כיום. אני קורא לחזור ולאפשר לימוד השפה העברית, בחינם, לכל עולה ולכל מבוגר הרוצה בכך”.

שר החינוך ח”כ גדעון סער: “קבעתי את השפה העברית כנושא המרכז לשנת הלימודים הבאה, תשע”א. אני רוצה לחזק את המיומנויות בשפת אם כי הם הבסיס לכל המקצועות. אם אין הבנת הנקרא, אי אפשר להבין שום שאלה בשום מקצוע. בכלים שיש לנו, ארכז מאמץ לחזק את השפה העברית כתרבות ולעודד את שימושה”.

הד”ר אבשלום קור: “כדי לקדם את השפה העברית אפשר לקבוע, בחקיקה, כי שלטים של בתי עסק יהיו בעברית וכי האותיות בעברית תהיינה גדולות יותר מהאות בלועזית, אם רוצים להשתמש בשתי השפות. דרך נוספת לקידום השפה היא להשיב את שיעורי הזמרה. בזמני, בשיעורי הזמרה למדנו מהשירים לחן, שירה והיסטוריה, כדברי אליעזר בן יהודה “שני הדברים שבלעדיהם לא יהיו היהודים לעם: הארץ והלשון”.

רוביק רוזנטל: “הדיבור הוא דבר חשוב ביותר, וכמו בחו”ל יש להפוך זאת לפרויקט לאומי לדעת לשאת נאום רהוט ונכון בשפה העברית. אפילו בכנסת אין דיבור נכון. הזנחנו את הדיבור. יש לקדם אפליה מתקנת להבעה בעל פה”.

בסיכום הישיבה אמר היו”ר אורלב: “אני מברך אך שר החינוך שקבע את השפה העברית כנושא המרכז לשנה”ל תשע”א. אל יקל הדבר בעיניכם – קרוב ל-50% מאזרחי המדינה: ערבים, עולים, וחרדים אינם מדברים את השפה העברית בבתיהם כלשון שגורה. אני מציע למשרד החינוך לשקול את ההצעות שהושמעו בדיון ולהרחיב את התוכנית בהצעות אלה”.

 

חדשות חינוך
« פוסט קודם
פוסט הבא »
‎מקומונט ירושלים‎
בתי חולים
מרפאות וקופות חולים
בתי מרקחת
ייעוץ הכוונה וסיוע
גני ילדים
בתי ספר יסודיים
מרכזים קהילתיים ומועדונים
חוגי המתנ"ס
קווי תחבורה ומוניות
חברת החשמל
בנקים
דואר
מקוואות
ספריות

קבוצת מקומונט

כל הזכויות שמורות לקבוצת מקומונט. אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
אופניים אור ירוק אצטדיון טדי ביטחון ופלילים בריאות ורפואה גן החיות התנכי הדסה המלצת jcity חדר בריחה חדשות הבידור חדשות הנוער חדשות הספורט חדשות העיר חדשות חינוך חדשות ילדים חדשות כלכלה חדשות פינת החי טיולים וטבע ילדים ירושלים כותל כיתה מד"א מוזיקה מוסיקה מחשבים מכביה משטרה נדל"ן ניר ברקת ניתוח ספורט ספרים עיר דוד עיריית ירושלים פארמדיק פיגוע פינוי בינוי צרכנות תאונות תאונות דרכים תזונה נכונה תלמידים תערוכות וסדנאות תרבות העיר
אתרי קבוצת מקומונט: | מקומונט גבעתיים | מקומונט ירושלים | מקומונט קריות והצפון | מקומונט באר שבע והדרום | מקומונט הגליל | מקומונט השרון | מקומונט רמלה לוד | | חדשות חיפה | חדשות תל אביב
גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס