פרסום בגוגל
מקומונט ירושלים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
מקומונט ירושלים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
ראשי » חדשות » חמישה דובדבנים למטבחון של הנוער

חמישה דובדבנים למטבחון של הנוער

דפנה אנקור 7 ביולי 2009

בני נוער ירושלמים המטופלים על ידי המחלקה לפרויקטים בחטיבה לקידום נוער וצעירים בעיריית ירושלים, מסיימים בימים אלה את הפרויקט החדש והייחודי – המטבחון. המדובר בפרויקט המשלב בין לימוד הבישול ועבודה במטבח לבין תכנים רגשיים וחברתיים

הרעיון לפרויקט מסוג זה ‘נולד’ במטרה לתת לצעירים כלים לביטוי עצמי לרגשותיהם בדרך קלה יותר.

רכזת הפרויקט, אפי שרוני, ציינה כי ממחקרים רבים שנעשו בתחום עלה שההתעסקות עם אוכל מעוררת ונוגעת באופן ישיר בשלבי ההתפתחות הראשונים שלנו כפעוטות, תינוקות והקשר שהיה או לא היה עם אמא. “תהליך היצירה הבישולית מאפשרת למשתתפים פיתוח של מרכיבים רגשיים וקוגניטיביים, כמו ביטחון עצמי, מיומנויות חברתיות, פתיחות ושיתוף. ההתעסקות באוכל מתקשר למצב בריאותי תקין: גדילה, התפתחות, צמיחה, וגם הנאה, ומצד שני הפרעות אכילה שונות: השמנה, אנורקסיה ובולימיה, הקשורות למצבים רגשיים, בעיקר בקרב בני נוער”.

בחטיבה לקידום נוער הרכיבו קבוצת בני נוער וצעירים בגילאי 14-18, שהתחום הקולינרי מעניין אותם והפגישו אותם עם שפים במטבח המקצועי של בית הספר ויצ”ו בבית הכרם. כאשר השף,שפי רוזנצויג, מלמד, מנחה ומדריך.

קבוצת הבנים והבנות עברו תהליך חוויתי החל מהמפגשים הראשונים בהם למדו את רזי המטבח, החל ממנות ראשונות, עיקריות ואחרונות.כאשר בשלב הראשוני, הקבוצה התמקדה בתהליך גיבוש, היכרות, פתיחות, תיאום ציפיות וכד’.

שרוני ציינה כי כאשר למדו בני הנוער על מנות עיקריות, הקבוצה בעצם עברה תהליך לשלב עמוק יותר, משמעותי יותר, לגבי האני של כל אחד על ההרגשה להיות חלק מקבוצה, על הקשיים והאחריות בפניו כל אחד עמד ברמה האישית והקבוצתית. בשלב הלמידה על המנות האחרונות,המנות המתוקות שמסיימות את הארוחה ומשאירות טעם של עוד, הקבוצה בעצם החלה בתהליך של פרידה, של סיום, כאשר כל אחד מהצעירים מסיק את מסקנותיו על התהליך מה הוא קיבל ממנו ולאן זה לוקח אותו הן ברמה הרגשית והן ברמת המעשית.

חדשות הנוער
« פוסט קודם
פוסט הבא »
‎מקומונט ירושלים‎
בתי חולים
מרפאות וקופות חולים
בתי מרקחת
ייעוץ הכוונה וסיוע
גני ילדים
בתי ספר יסודיים
מרכזים קהילתיים ומועדונים
חוגי המתנ"ס
קווי תחבורה ומוניות
חברת החשמל
בנקים
דואר
מקוואות
ספריות

קבוצת מקומונט

כל הזכויות שמורות לקבוצת מקומונט. אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
אופניים אור ירוק אצטדיון טדי ביטחון ופלילים בריאות ורפואה גן החיות התנכי הדסה המלצת jcity חדר בריחה חדשות הבידור חדשות הנוער חדשות הספורט חדשות העיר חדשות חינוך חדשות ילדים חדשות כלכלה חדשות פינת החי טיולים וטבע ילדים ירושלים כותל כיתה מד"א מוזיקה מוסיקה מחשבים מכביה משטרה נדל"ן ניר ברקת ניתוח ספורט ספרים עיר דוד עיריית ירושלים פארמדיק פיגוע פינוי בינוי צרכנות תאונות תאונות דרכים תזונה נכונה תלמידים תערוכות וסדנאות תרבות העיר
אתרי קבוצת מקומונט: | מקומונט גבעתיים | מקומונט ירושלים | מקומונט קריות והצפון | מקומונט באר שבע והדרום | מקומונט הגליל | מקומונט השרון | מקומונט רמלה לוד | | חדשות חיפה | חדשות תל אביב
גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס