פרסום בגוגל
מקומונט ירושלים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
מקומונט ירושלים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
ראשי » חדשות » לראשונה בישראל: פסטיבל הסיפור הקצר

לראשונה בישראל: פסטיבל הסיפור הקצר

4 באוקטובר 2021

ע”ש דוד ארליך בתמול שלשום

11.10-27.12.2021

אשכול נבו * סמי ברדוגו * שירה כרמי * זאב אנגלמאייר שושקה * המשוררת תמי אסולין * האמן והצייר צבי טולקובסקי * המוזיקה של יהושע קנז * תיאטרון ‘פסיק’ ועוד

פסטיבל הסיפור הקצר בתמול שלשום נולד בעקבות מותו של דוד ארליך, מייסד תמול שלשום. הוא עצמו כתב סיפורים קצרים וזו הייתה אהבתו הגדולה.
במסגרת הפסטיבל יתארחו עשרות סופרים, משוררים ומוסיקאים במפגשים ייחודיים של ספרות שירה אמנות ומוסיקה, בדיוק כפי שדוד אהב.

לראשונה בישראל יתקיים פסטיבל הסיפור הקצר במסגרתו יתקיימו בתמול שלשום מפגשים עם אמנים, סופרים ומשוררים מהשורה הראשונה, מפגשים מוזיקליים, ופרויקטים מושקעים כמו ‘סיפורים אמיתיים’ מבית ‘סדנאות הבית’ של אשכול נבו ואורית גידלי, קפה-סיפור במסגרת הביאנלה של ירושלים, קפה-שירה – הצגה עם תיאטרון פסיק בעקבות ספרו של דוד ארליך ז”ל, אירוע מיוחד כחלק משבוע עושים ‘נפשות’ – מיזם חברתי הפועל למען העלאת המודעות לתחום בריאות הנפש באמצעות אירועי שיח ואמנות, השקת כתב עת חדש לסיפורים קצרים ועוד.

בין האירועים הבולטים: ערב של הסופר אשכול נבו והמוסיקאי משה בן יוחנה – במסגרתו יוכל הקהל לשמוע את הסופר אשכול נבו מקריא סיפורים קצרים נבחרים פרי עטו ומדבר על אמנות הסיפור הקצר, ואת המוסיקאי-היוצר משה בן-יוחנה שר שירים שהם סיפור קצר. מעבר לקיר – קצרים בשפת הסימנים. תמי אסולין (משוררת) יונתן שיוביץ (מרצה ומורה לשפת הסימנים) ונועם הינדן (מתורגמנית, מאיירת ומאפרת) – יספרו על רגעים חזקים ומשמעותיים מחייהם כלא שומעים. הערב יתורגם סימולטנית לקהל ובסופו תתקיים שיחה קצרה עם היוצרים. מפגש עם הסופר סמי ברדוגו, זוכה פרס אופיר לשנת 2020, כחול 18 – קצרים מאותו המין – סיפורים של דוד ארליך מתוך כחול 18 ושל כותבים להט”בים נוספים – שת”פ עם הבית הפתוח, מומנט מוזיקלי לציון שנה לפטירתו של יהושע קנז ועוד.

דן גולדברג, הבעלים של תמול שלשום ושותפו של דוד ארליך ז”ל מציין: “החלטנו להנציח את דוד שייסד את ‘תמול שלשום’ בצורה המתאימה לו ביותר, פסטיבל ענק, ראשון מסוגו, לסיפורים קצרים בו לוקחים חלק אנשי אמנות ותרבות מהשורה הראשונה בסדרת מפגשים ייחודיים. דוד היה שוחר תרבות אמיתי, שראה חשיבות רבה במקום שייסד ובפעילויות שהתקיימו כאן. אני שמח ונרגש לקראת פסטיבל הסיפור הקצר הראשון ומקווה שיהפוך למסורת ארוכת שנים. אני מזמין את הקהל הרחב לעלות לירושלים וליהנות מאירועי הפסטיבל”.

אילנה זיידמן, יוזמת הפסטיבל והמנהלת האמנותית: “הפסטיבל הזה הוא מחווה לדוד ארליך ז”ל שאהב את אמנות הסיפור הקצר ואף כתב בעצמו סיפורים קצרים נפלאים. הפסטיבל ימשך למעלה מחודש וחצי ויכלול 15 מפגשים עם סופרים ידועים שיקריאו ממיטב סיפוריהם הקצרים, חבורות מספרי סיפורים ועוד. בין לבין שילבנו אירועי שירה, מוסיקה ותרבות, חגיגה לכל שוחרי התרבות באשר הם”.

דוד ארליך ז”ל, אשר נפטר בפתאומיות במרץ 2020, היה סופר ועיתונאי ומייסד בית הקפה והמוסד התרבותי הירושלמי ‘תמול שלשום’ שהפך עם השנים מקום מפגש לאמנים, סופרים ומשוררים רבים. ארליך הוציא שני אוספים של סיפורים קצרים בשם ‘הבקרים של שני וחמישי’ ו’כחול 18′. לפני כשלוש שני פרסם את הרומן ‘קפה שירה’ המבוסס על חוויותיו מ’תמול שלשום’.

אירועי הפסטיבל

11.10 – מומנט מוסיקלי – המוסיקה של קנז – לכבוד שנה למותו של קנז, יפתח אשכנזי (סופר), ואיתמר רינגל (צ’לן מהתזמורת הסימפונית ירושלים) מתחקים אחרי המוטיבים המוסיקליים בסיפור המופלא של קנז – מומנט מוסיקלי.

18.10 – אשכול נבו + משה בן יוחנה – אשכול יקריא סיפורים קצרים פרי עטו וידבר על אמנות הסיפור הקצר. משה ישיר טקסטים רלוונטים.

24.10 – מעבר לקיר – קצרים בשפת הסימנים. תמי אסולין (משוררת חרשת) יונתן שיוביץ (פעיל חברתי ואיש רוח חרש + אורח – יספרו על רגעים חזקים ומשמעותיים מחייהם כלא שומעים. הערב יתורגם סימולטנית לקהל. בסוף הערב – שיחה קצרה עם היוצרים.

1.11 – האהבה הכי גדולה בעולם – שירה כרמי (מחברת רב המכר ‘דיאנה ודויד’) – תקריא סיפורים קצרים מספרה ‘האהבה הכי גדולה בעולם’.

8.11 – ‘סיפורים אמיתיים’ – פרוייקט מושקע של ‘סדנאות הבית’, בית הספר לכתיבה של אשכול נבו ואורית גידלי – 6 מספרים מוכשרים יספרו בעל פה סיפורים קצרים בנושא: איפה היית כש….
אנגלמאייר – שושקה / יפעת האיראנית / יוני רעם / דבורה זגורי / שלומית ראונר – אקטיביסטית

15.11 – סלון ספרותי – כחלק מהביאנלה של ירושלים לאמנות והשלמה לתערוכה שתתקיים בקיר הגלריה בתמול שלשום: *פרו’פ רחל אליאור (בעקבות הספר: וינה 1900) – סיפורי בתי קפה ואורה אחימאיר -סיפורי הסלונים הספרותיים של וינה, פריז וברלין של מפנה המאה התשע-עשרה, והרלוונטיות שלהם בימינו. (בתמול שלשום ניתן לראות מעין המשך של בתי הקפה והסלונים הספרותיים של פעם).

22.11 – קפה-סיפור – כחלק מהביאנלה של ירושלים לאמנות והשלמה לתערוכה שתתקיים בקיר הגלריה בתמול שלשום בנושא אמנות בבתי קפה: אורח: אריק פלוגי , סיפורים על טעמון ובתי קפה מיתולוגיים אחרים.

29.11 – ‘סיפורים מהחיים’ – פרוייקט הסיפור הקצר הגלילי – 10 כותבים מוכשרים מקריאים סיפורים קצרים פרי עטם בנושא נבחר.

5.12 – סמי ברדוגו – (הסופר המוערך. זוכה פרס ספיר לשנת 2020) יקריא סיפורים קצרים פרי עטו וישוחח על אמנות הסיפור הקצר.

6.12 – חוגגים את ‘ספר’ – כתב עת חדש לסיפורים קצרים – בהשתתפות: מיכל גוברין, נמרוד ברקן, אסיף רחמים ודביר צור.

12.12 – מתמודדים – שת”פ עם ‘נפשות’ – מיזם חברתי הפועל למען העלאת המודעות לתחום בריאות הנפש באמצעות ארועי שיח ואמנות. בארוע יהיה חלק מ’שבוע עושים נפשות’. ומתוכנן בו פורמט מיוחד. מתמודדים נבחרים יהיו ‘ספרים בארון’ וישבו בפינות שונות של בית הקפה. הקהל יוכל לבחור ‘ספר אנושי’ ולשמוע את סיפורו.

13.12 – כחול 18 – קצרים מאותו המין – סיפורים של דוד ארליך מתוך כחול 18 ושל כותבים להט”בים נוספים.שת”פ עם הבית הפתוח.

20.12 – ‘הסצנה’ – חלק מהביאנלה של ירושלים לאמנות והשלמה לתערוכה שתתקיים בקיר1 – הגלריה בתמול שלשום: אריק קילמניק וצבי טולקובסקי יחזרו במנהרת הזמן 50-60 שנה אחורה וישוחחו על חוויותיהם כסטודנטים בבצלאל ועל בתי הקפה המיתולוגיים אותם נהגו לפקוד עם חבריהם ללימודים.

26.12 + 27.12 – ‘קפה שירה’ – הצגה בבימויו של אסי שמעוני ובהשתתפות שחקני תיאטרון ‘פסיק’ בעקבות ספרו האחרון של דוד ארליך ז”ל – ‘קפה שירה’.

סמי ברדוגו
צילום: סטפן רוהל
שירה כרמי
צילום: דן מילר
אשכול נבו
צילום: הניקה בוגנברגר
« פוסט קודם
פוסט הבא »
‎מקומונט ירושלים‎
בתי חולים
מרפאות וקופות חולים
בתי מרקחת
ייעוץ הכוונה וסיוע
גני ילדים
בתי ספר יסודיים
מרכזים קהילתיים ומועדונים
חוגי המתנ"ס
קווי תחבורה ומוניות
חברת החשמל
בנקים
דואר
מקוואות
ספריות

קבוצת מקומונט

כל הזכויות שמורות לקבוצת מקומונט. אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
אופניים אור ירוק אצטדיון טדי ביטחון ופלילים בריאות ורפואה גן החיות התנכי הדסה המלצת jcity חדר בריחה חדשות הבידור חדשות הנוער חדשות הספורט חדשות העיר חדשות חינוך חדשות ילדים חדשות כלכלה חדשות פינת החי טיולים וטבע ילדים ירושלים כותל כיתה מד"א מוזיקה מוסיקה מחשבים מכביה משטרה נדל"ן ניר ברקת ניתוח ספורט ספרים עיר דוד עיריית ירושלים פארמדיק פיגוע פינוי בינוי צרכנות תאונות תאונות דרכים תזונה נכונה תלמידים תערוכות וסדנאות תרבות העיר
אתרי קבוצת מקומונט: | מקומונט גבעתיים | מקומונט ירושלים | מקומונט קריות והצפון | מקומונט באר שבע והדרום | מקומונט הגליל | מקומונט השרון | מקומונט רמלה לוד | | חדשות חיפה | חדשות תל אביב
גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס