פרסום בגוגל
מקומונט ירושלים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
מקומונט ירושלים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
ראשי » תרבות ופנאי » מוזיאון ישראל ייפתח מחדש לקהל הרחב

מוזיאון ישראל ייפתח מחדש לקהל הרחב

21 בפברואר 2021

ביום שלישי הקרוב (23.2.21) ייפתחו מחדש שערי מוזיאון ישראל, ירושלים. הכניסה תתאפשר רק ברכישת כרטיסים מראש באתר המוזיאון והביקור יותאם לכללי התו הסגול, הכוללים בין השאר הקפדה על ריחוק, עטיית מסכות והגבלת מספר המבקרים באולמות. הציבור מוזמן להגיע וליהנות משפע של תערוכות חדשות שנפתחו זמן קצר לפי הסגר השלישי וממוצגים מיוחדים שנחשפים לראשונה לקהל הרחב

פרופ’ עידו ברונו, מנכ”ל מוזיאון ישראל: “אנו נרגשים להחזיר את המוני המבקרים שלנו לאולמות התצוגה, לפתוח תערוכות חדשות ולהציב שוב את האמנות והתרבות במרכז החיים של הציבור בישראל”.

מגוון תערוכות ומוצגים חדשים

באגף לאמנויות מוצעות לקהל שתי תערוכות שנפתחו ערב הסגר השלישי: “בעיקר ורוד” המציגה עבודות מהשנים האחרונות של האמנית תמרה ריקמן וכן התערוכה “מלח הארץ” המעמידה במרכז את יצירותיהם של יוזף ישראלס, מקס ליברמן ולסר אורי, ובוחנת את ייצוגם של עובדי האדמה, הדייגים והאיכרים הנוצרים דווקא בעיניהם של אמנים יהודים במאה ה-19. כמו כן, בשל הנסיבות ולאור הביקוש הוארכו התערוכות “נופי גוף“, “אמות וספים“, “זרות“, “ברטה אורדנג” ו”כל אנשי המלך” שנפתחו בתחילת שנת 2020.

באגף לארכאולוגיה יוצג לראשונה מטבע ברונזה מן המאה ה-1 לספירה ועליו תיאור מפורט של הקולוסיאום, הכולל את הקהל ביציעים ואת הגומחות שבתוכן הוצבו פסלים.

מוצג מיוחד באגף לאמנות ותרבות יהודית – “קופסה משלך“. בעבר הוענקו קופסאות תכשיטים מתנה לבת מצווה, לכלה או לאישה צעירה לרגל שמחות אחרות, ומבחר מהן – מן המאה ה־16 עד המאה ה־20 – מוצג כעת לקהל הרחב. כמו-כן יוצגו באגף חפצי נוי מן העשורים הראשונים למדינה שעיצובם שיקף את תפיסותיהם ותקוותיהם של אזרחי המדינה באותה עת. החפצים קישטו כמעט כל בית בישראל, וייצגו את כוח ההתחדשות והיצירה של המדינה הצעירה גם בעיני תיירים ויהודי התפוצות. כמו כן, ניתן לבקר בתערוכה המעוצבת כיער “כיסאות מתבודדים” המשלבת צילומי טבע מרהיבים של כיסאות עליהם מתבודדים חסידי ברסלב, רפליקה של כיסא ההתבודדות המפורסם של רבי נחמן וכיסאות שעיצבו מעצבים עכשוויים מכל רחבי העולם.

באגף הנוער והחינוך לאמנות נפתחה לזמן קצר התערוכה “1001 דמויות: מסדנתו של יעקב קאופמן” וכעת היא נחנכת מחדש לכל המשפחה ומאפשרת להתבונן בכאלף(!) דמויות – כל אחת בעלת אישיות משלה – שנוצרו בידיו המיומנות של האמן והמעצב התעשייתי יעקב קאופמן. את הדמויות יוצר קאופמן מחומרי גלם פשוטים ובאמצעותן הוא עורך דו-שיח עם העולם הקדום ועם תרבויות העולם.

פורים במוזיאון ישראל

פעילות מיוחדת לכל המשפחה בחג הפורים – צופן טדי! ערכת חידה מיוחדת הכוללת מסכות מיוחדות בהשראת יצירות המוזיאון, אשר תיקח את המשתתפים למסע מרתק ומהנה בעקבות הרמזים הטמונים בה – אלה יובילו לפינות ברחבי המוזיאון ואל פתרון התעלומה. *בפורים הכניסה לילדים חינם.

קרדיט תמונה: אלי פוזנר, באדיבות מוזיאון ישראל
« פוסט קודם
פוסט הבא »
‎מקומונט ירושלים‎
בתי חולים
מרפאות וקופות חולים
בתי מרקחת
ייעוץ הכוונה וסיוע
גני ילדים
בתי ספר יסודיים
מרכזים קהילתיים ומועדונים
חוגי המתנ"ס
קווי תחבורה ומוניות
חברת החשמל
בנקים
דואר
מקוואות
ספריות

קבוצת מקומונט

כל הזכויות שמורות לקבוצת מקומונט. אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
אופניים אור ירוק אצטדיון טדי ביטחון ופלילים בריאות ורפואה גן החיות התנכי הדסה המלצת jcity חדר בריחה חדשות הבידור חדשות הנוער חדשות הספורט חדשות העיר חדשות חינוך חדשות ילדים חדשות כלכלה חדשות פינת החי טיולים וטבע ילדים ירושלים כותל כיתה מד"א מוזיקה מוסיקה מחשבים מכביה משטרה נדל"ן ניר ברקת ניתוח ספורט ספרים עיר דוד עיריית ירושלים פארמדיק פיגוע פינוי בינוי צרכנות תאונות תאונות דרכים תזונה נכונה תלמידים תערוכות וסדנאות תרבות העיר
אתרי קבוצת מקומונט: | מקומונט גבעתיים | מקומונט ירושלים | מקומונט קריות והצפון | מקומונט באר שבע והדרום | מקומונט הגליל | מקומונט השרון | מקומונט רמלה לוד | | חדשות חיפה | חדשות תל אביב
גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס