אם תתכננו מראש את האירוח לפרטי פרטים, תוכלו ליהנות מאירוע נעים ומפנק לכם ולאורחים, מאוכל טעים, ומארוחה נהדרת ועשירה עם שלל מנות נפלאות, וחוויה קולינרית בלתי נשכחת.
תכנון תפריט לפי מספר הסועדים
אנו אוהבים לארח ותמיד חוששים כי לא יהיה מספיק אוכל על השולחן, וכי האורחים ישובו לביתם רעבים או יביעו חוסר שביעות רצון מהמגוון הדל. לכן, חשוב לדעת כי אדם אינו יכול לאכול יותר מקילו של מזון בארוחה אחת, לכן יש לבנות תפריט הכולל מנה בשרית, תוספות, סלטים, לחם וקינוחים במשקל עד קילו וחצי. כך, מובטח לכם כי אף אורח לא ייצא רעב מהארוחה אצלכם.
תמהיל נכון של ארוחה כולל מנה ראשונה עד 300 גרם, מנה בשרית במשקל עד 300 גרם, סלטים עד 200 גרם לאדם, תוספת עד 200 גרם וקינוח.
הימנעו מתפריט מנופח מדי
אחת הטעויות הנפוצות בקרב מארחים היא הגשת שלל מנות, חלקן עם מרכיבים דומים. מומלץ להסתפק ב- 2-3 מנות בשריות, 2-3 תוספות לבחירה, 2-3 סלטים וכנ"ל לגבי קינוחים. אין טעם להתרוצץ בשווקים ולרכוש עוד ועוד חומרי גלם, חלקם יקרים, כיוון שאוכל רב עלול להיזרק לפח ואתם תוציאו אלפי שקלים לחינם. לכן, עליכם להחליט על תפריט מנצח שתוכלו להכין בקלות בביתכם, ניתן גם להזמין מחברת קייטרינג לאירועים קטנים מנות מיוחדות המתאימות לאירוע, כך תוכלו גם לחסוך בעלויות וגם להתרוצץ ולעמול פחות.
למידע נוסף בנושא שירותי קייטרינג לאירוע קטן היכנסו
הכינו רשימה מדויקת
לאחר שבחרתם תפריט מדויק ומגוון דיו חשוב להכין רשימה מדויקת של המצרכים הנדרשים וסדר הפעולות הנדרש להכנת המנות השונות. עליכם לזכור כי בבית יש מגבלות טכניות מאחר ויש לכם רק תנור אפייה אחד ולרוב 4 כיריים עליהם תוכלו להניח סירים ומחבתות. לכן, חשוב לתכנן מנות בהתאם למטבח שלכם, ועליכם לזכור כי יש מנות הדורשות זמן הכנה רב וחימום ארוך, בעוד מנות אחרות דורשות זמן חימום קצר, לכן יש למצוא את שביל הזהב, ולבחור בתפריט המאפשר לכם להגיש מנות איכותיות, שאינן מחייבות אתכם לבלות במטבח כאשר האורחים מגיעים לביתכם.
אגב, כדאי להתחיל בהכנות לאירוע יום או יומיים מראש כיוון שיש מנות שדורשות זמן הכנה רב, לרבות הפשרה של הבשר, עישון, הכנת רטבים וכדומה.
חוויה נעימה לכם ולאורחים
אירוח בבית לא חייב להפוך למשימה מורכבת ומתישה במידה ומתכננים אותו בקפידה. כדאי להיערך נכון לאירוע, לבצע קניות מוקדם ככל הניתן, לפי רשימה מדויקת, להכין את כלי ההגשה כבר בבוקר, לבחור האם מכינים שולחן בופה מעוצב או מגישים את המנות לסועדים, יש להשקיע בעיצוב השולחן, וכדאי להימנע מריחות טיגון. כדאי להכין לחם או עוגה בתנור על מנת שריחות אפייה נעימים יופצו ברחבי הבית ויקבלו את פני האורחים.
לסיכום, גם אתם יכולים לארח ללא צורך לצאת מהכלים, כל עוד תתכננו נכון את האירוע ותיעזרו בקבלני משנה בהתאם לצורך.
רוצים לקרוא על עוד טיפים לתכנון אירוע קטן בבית? לחצו פה