פרסום בגוגל
מקומונט ירושלים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
מקומונט ירושלים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
    • פינת שירה
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • יצירת קשר
ראשי » כלכלה וצרכנות » היתרונות של הלוואות חברתיות

היתרונות של הלוואות חברתיות

9 באוגוסט 2017

בעידן בו היום יום שלנו סובב סביב העולם הוירטואלי ואנו עושים הכל דרך הרשת, החל מקניות בסופר ועד לניהול חיים חברתיים, מטבע הדברים, הרשת משתלטת על עוד ועוד תחומים בחיינו. כך, לאחרונה ניתן לשמוע הרבה את המושג הלוואות חברתיות.

מה זה הלוואה חברתית?

הלוואות חברתיות, הלוואות עמית לעמית או מימון המונים כל אלה שמות שונים לתחום אחד ההולך ומתפתח בעולם כולו וגם בארץ. מה זה בעצם אומר? אם לסכם את העניין במשפט אחד, מדובר בהלוואות בין אנשים כאשר לכל אחד מהצדדים יש רווח מהעסק.

שטרות.צילום עמיעד טאוב

אנשים מאסו בריביות הגבוהות שגובים הבנקים עבור הלוואות מצד אחד ובריביות הנמוכות  שהבנקים מעניקים עבור חסכונות ופיקדונות מהצד השני. וכך, החיפוש אחר פתרונות משתלמים עבור שני הצדדים הביא באופן טבעי את הרעיון של הלוואות בין אנשים.

העיקרון הוא פשוט. אדם שיש לו כסף פנוי ומעוניין להשקיע אותו על מנת לקבל ריבית אטרקטיבית בתמורה נותן את הכסף, ואנשים שזקוקים להלוואה בתנאים נוחים ומעוניינים להימנע מכל הבירוקרטיה מול הבנקים, לוקחים.

מה הם היתרונות בהלוואות החברתיות?

כשמדובר בהלוואות חברתיות, כל הצדדים מרוויחים. גם המלווה, גם הלווה וכמובן שגם החברה המתווכת. המלווים מקבלים ריבית גבוהה עבור ההשקעה ואילו הלווים מנגד, משלמים ריבית נמוכה ביחס לזו שישלמו בבנקים, ושני הצדדים מרוצים. החברה המתווכת גובה דמי ניהול חודשיים קבועים ובכך גם היא מקבלת את הרווח שלה. בנוסף, מכיוון שהחברות המתווכות בין הלווים למלווים מתנהלות באופן אינטרנטי ואינן מחזיקות סניפים הן חוסכת הוצאות רבות החל מאחזקת מבנה ועד למספר העובדים הנחוצים בחברה. וכך היא יכולה לתת את ההלוואות בריבית נמוכה באופן משמעותי מזו שנותנים הבנקים ולהציע יותר למשקיעים. מעבר לפן הכספי, גם הליך קבלת ההלוואה הוא פשוט וחוסך המון זמן ועיסוק מיותר בבירוקרטיה ללקוח. רובו מתנהל בפלטפורמה אינטרנטית כך שאין צורך לרוץ לבנק או לחכות בתורים. מצד המלווים היתרון הגדול ביותר הוא בכך שהם יכולים לבחור לאן הם רוצים להשקיע את הכסף שלהם, השליטה היא בידיים של המשקיע.  כמו כן המשקיעים יכולים גם לפזר את הכסף שלהם בין כמה הלוואות פרטיות קטנות או בתוכנית האוטומטית ובכך להפחית באופן משמעותי את הסיכונים.

איך זה עובד?

תחילת התהליך הבסיסי הוא הרשמה לאתר, לאחר מכן הלווה מגיש את בקשת ההלוואה שלו ולאחר שהיא מאושרת היא מתפרסמת ברשימה באתר ומשקיעים יכולים לבחון אותה, לשוחח עם הלווה ולשאול שאלות על מנת להחליט אם להשקיע בבקשה שלו באופן מלא, חלקי או לא להשקיע בה כלל. לאחר פרסום הבקשה במידה והיא לא מקבלת מענה על ידי המשקיעים היא מבוטלת, או ממומנת באופן חלקי. אופציה נוספת היא להגיש בקשה להלוואה אוטומטית. בדרך זו הבקשה נבחנת על ידי החברה על מנת להעריך את יכולת ההחזר של הלקוח ובהתאם לכך, אם הבקשה מאושרת היא ניתנת ללווה על ידי החברה מקופת הלוואות אוטומטית בה מושקעים כספי המלווים באופן אוטומטי.

לסיכום, מדובר באפשרות נוחה ומשתלמת ביותר לקבל הלוואה עבור מי שמעדיף להימנע מהתעסקויות מיותרות מול הבנקים וקבל תנאים אף טובים יותר מאלו המוצעים על ידם, והשקעה משתלמת עבור המלווים עם פיזור סיכונים ואפשרות לבחור בדיוק לאן הכסף מושקע. בין אם אתה בצד הנותן או בצד הלוקח, זוהי בהחלט אופציה שכדאי לשקול ברצינות.

 

 

« פוסט קודם
פוסט הבא »
‎מקומונט ירושלים‎
פרשת השבוע: פרשת בלק
כניסה:
יציאה:
תל אביב
19:32
20:33
ירושלים
19:08
20:31
חיפה
19:34
20:35
באר שבע
19:30
20:31
בתי חולים
מרפאות וקופות חולים
בתי מרקחת
ייעוץ הכוונה וסיוע
גני ילדים
בתי ספר יסודיים
מרכזים קהילתיים ומועדונים
חוגי המתנ"ס
קווי תחבורה ומוניות
חברת החשמל
בנקים
דואר
מקוואות
ספריות

קבוצת מקומונט

כל הזכויות שמורות לקבוצת מקומונט. אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
אופניים אור ירוק אצטדיון טדי ביטחון ופלילים בריאות ורפואה גן החיות התנכי הדסה המלצת jcity חדר בריחה חדשות הבידור חדשות הנוער חדשות הספורט חדשות העיר חדשות חינוך חדשות ילדים חדשות כלכלה חדשות פינת החי טיולים וטבע ילדים ירושלים כותל כיתה מד"א מוזיקה מוסיקה מחשבים מכביה משטרה נדל"ן ניר ברקת ניתוח ספורט ספרים עיר דוד עיריית ירושלים פארמדיק פיגוע פינוי בינוי צרכנות תאונות תאונות דרכים תזונה נכונה תלמידים תערוכות וסדנאות תרבות העיר
אתרי קבוצת מקומונט: | מקומונט גבעתיים | מקומונט ירושלים | מקומונט קריות והצפון | מקומונט באר שבע והדרום | מקומונט הגליל | מקומונט השרון | מקומונט רמלה לוד | | חדשות חיפה | חדשות תל אביב
גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס